Wat te doen - kinderen

Wij hebben voor u hieronder een selectie gemaakt van leuke uitstapjes in de nabije omgeving speciaal voor families met kinderen. Een ding is zeker: uw kinderen hoeven zich hier zeker niet te vervelen, er is van alles te beleven.

 

recreatiemeer Radkow

Radkow PL: Recreatie zwemmeer in Polen met ligweiden met op de achtergrond de berg "Koruna", de hoogste top van de bergrug Broumovske Steny. Het meer is gelegen in een prachtige omgeving, vlakbij Bozanov en ideaal om heerlijk tot rust te komen en te genieten van het uitzicht. Voor kinderen is het een mooie plek om lekker te zwemmen en te spelen.

openlucht zwembad Mezimesti

Mezimesti: Het mooiste openlucht zwembad van de regio. Het zwembad is in juni 2010 geopend. In Teplice nad Metuji en Police nad Metuji zijn ook openlucht zwembaden. Het zwembad heeft twee grote glijbanen, een kinderbad voor de kleintjes met een kleine glijbaan en een waterpartij en een wedstrijdbad.
Er is gelegenheid om wat te eten, drinken en ijsjes te kopen. Verder is er een tennisbaan, kinderspeeltuin, een golfbaan en tafeltennistafel aanwezig.

vissen Kudowa Zdroj

Kudowa Zdroj PL: Een prachtige omgeving in Polen om in alle rust op forel vissen. Hiervoor hoeft u geen visvergunning te bezitten en hengels en aas zijn aanwezig. Na afloop kunt u uw eigen gevangen forel laten bakken en heerlijk genieten van uw eigen vangst. In dit dorp bevindt zich ook een overdekt zwem-/aquaparkmet glijbanen, bubbelbaden en sauna. Een ontzettend leuk uitstapje, vooral ook voor kinderen.

dierentuin Dvur Kralove

Dvur Kralove: Schitterende dierentuin met de grootste collectie Afrikaanse dieren in Europa. U waant zich in de wereld van de neushoorn, de giraffe en andere exotische dieren. Met een safaribus kunt u een echte safaritocht tussen de wilde dieren maken. De dierentuin is een echte aanrader, zeker voor kinderen!
In Dvur Kralove is tevens een groot openlucht zwembad aanwezig.

karten Velky Drevic

Velky Drevic: In dit dorp bevindt zich een spectaculaire kartbaan. De overdekte "bergachtige" kartbaan (710 m) is iets bijzonders in Europa. De baan is in een oude fabriek gebouwd en loopt over twee verdiepingen. Hier kunt u nog karten tegen een aantrekkelijke prijs.

Hvezda

Hvezda: Hier bevindt zich de barokke kapel de Hvezda (De Ster) en het restaurant Hvezda met buitenterras en adembenemend uitzicht over het dal van Broumov. Hiervandaan kunt u prachtig wandelen, zoals o.a de route die u door de kloof Kovarova Rokle leidt met aan beide kanten de indrukwekkende hoge zandsteenrotsen. Deze route is ook erg leuk en goed te doen met kinderen.

Adrspach Skaly

Adrspach Skaly: Nationaal park met grillig gevormde zandsteenrotsen. Aan het begin van het park bevindt zich een azuurblauw meer met op de achtergrond de unieke rotsformaties. De rotsen van Adrspach strekken zich uit over een gebied van 20 vierkante kilometer. Temidden van de rotsen bevindt zich in een kloof een klein meertje in de stroom van de rivier de Metuije en een 5 meter hoge waterval. In het hoogseizoen zijn er boottochtjes te maken, vooral erg leuk voor kinderen.

Ostas

Ostas: Nationaal park met een labyrint van rotsformaties. Een mooie ca. 2 uur durende wandelroute loopt door het gebied. Er zijn twee kleinere rotssteden, het Hogere Labyrint en het Lagere Labyrint. De route leidt tevens over de top van de heuvel met een aantal zeer unieke uitzichtpunten over het Reuzengebergte, de Broumovske Steny en het gebergte Javori Hory. Voor kinderen is het een leuke route, vanwege de labyrint rotsen en de kortere duur van de rondwandeling.

Gory Stolowe Nationaal park

Gory Stolowe PL:Nationaal park in Polen genaamd de Tafelbergen, vanwege zijn uitgestrekte plateaus die bestaan uit lagen zandsteen die horizontaal op elkaar liggen. Zeer indrukwekkend zijn de labyrinthen van Bledne Skaly, die zijn ontstaan door bizarre rotsformaties. De zandstenen rotsen nemen fantastische vormen aan. Langs de rotsgangen zijn gemarkeerde toeristische routes aangelegd. Ook voor kinderen een echte aanrader.

uitzicht vanuit skigebied Janovicky

Janovicky: Het dichtstbijzijnde skigebied met 2 sleepliften en oefenlift. Er is mogelijkheid tot het volgen van Nederlandse ski- en/of snowboardlessen. Ook zijn er speciale kinderklasjes. U kunt ter plaatse materiaal huren. In het restaurant Zamecek aan de piste kunt u heerlijk genieten van een warme kop chocolademelk en het schitterende uitzicht over de piste, de bergrug Broumovske Steny en het dal van Broumov.

SITEMAP
home Omgeving Vakantiehuizen Camping Informatie
omgeving Huize Bozanov Camping Bozanov routebeschrijving
contact aktiviteiten Landhuis Blije sanitair over Tsjechië
faq wat te doen tarieven tarieven links
info@bozanov.nl - tel: +420 491528019 - mob: +420 602361350 - volg ons op Facebook & Twitter facebook twitter