Wat te doen

 

Op deze pagina vindt u informatie over wat er in de nabije omgeving allemaal te doen is, onderverdeeld in natuur, actief, cultuur/steden en wintersport. Verder hebben wij voor families met kinderen een selectie gemaakt met leuke uitstapjes speciaal voor de kinderen.

Natuur

Broumovske Steny

Broumovske Steny: De Broumovske steny is een ongeveer 12 km lange, onregelmatige en pittoreske bergrug met ruige rotsformaties, ruwe kloven, riviertjes, ravijnen en prachtige panorama's. Dit gebied van zandsteenblokken heeft een net van toeristische wandel- en mountainbikeroutes die variëren in lengte en zwaarte. De belangrijkste wandelroute leidt over de verschillende toppen met vele adembenemende uitzichtpunten over de Broumovsko vallei.

Hvezda

Hvezda: Hier bevindt zich de barokke kapel de Hvezda (De Ster) en het restaurant Hvezda met buitenterras en adembenemend uitzicht over het dal van Broumov. Hiervandaan kunt u prachtig wandelen, zoals o.a de route die u door de kloof Kovarova Rokle leidt met aan beide kanten de indrukwekkende hoge zandsteenrotsen.

Teplice Skaly

Teplice Skaly:Nationaal park met unieke zandsteenrotsen. Het natuurgebied wordt gekarakteriseerd door dicht op elkaar staande, torenhoge rotsformaties, ravijnen, rotswanden en smalle doorgangen. Teplice Skaly is een unieke rotsstad met een ca. 2 1/2 uur durende rondgang. In de diepe kloven blijft de sneeuw hier liggen tot mei/juni. De wandelroute van Teplice Skaly naar Adrspach Skaly en met een typisch Tsjechisch treintje retour is zeker aan te raden.

Adrspach Skaly

Adrspach Skaly: Nationaal park met grillig gevormde zandsteenrotsen. Aan het begin van het park bevindt zich een azuurblauw meer met op de achtergrond de unieke rotsformaties. De rotsen van Adrspach strekken zich uit over een gebied van 20 vierkante kilometer. Temidden van de rotsen bevindt zich in een kloof een klein meertje in de stroom van de rivier de Metuije en een 5 meter hoge waterval. In het hoogseizoen zijn er boottochtjes te maken, vooral erg leuk voor kinderen.

Ostas

Ostas: Nationaal park met een labyrint van rotsformaties.Een mooie ca. 2 uur durende wandelroute loopt door het gebied. Er zijn twee kleinere rotssteden, het Hogere Labyrint en het Lagere Labyrint. De route leidt tevens over de top van de heuvel met een aantal zeer unieke uitzichtpunten over het Reuzengebergte, de Broumovske Steny en het gebergte Javori Hory. Voor kinderen is het een leuke route, vanwege de labyrint rotsen en de kortere duur van de rondwandeling.

Javory Hory

Javory Hory: Deze 25 km lange bergketen is de grens tussen Tsjechië en Polen. Een prachtige wandelroute loopt door een bebost gebied over de toppen van het Javori gebergte met mooie vergezichten. De route leidt naar de top van de hoogste berg van deze regio, de Ruprechtice Spicak 880 meter met adembenemend uitzicht over het Reuzengebergte, de Broumovske Steny en het Poolse gebergte. Over de top loopt tevens een single track mountainbikeroute, een echte uitdaging voor de fanatieke mountainbiker.

Gory Stolowe Nationaal park

Gory Stolowe PL:Nationaalpark in Polen genaamd de Tafelbergen, vanwege zijn uitgestrekte plateaus die bestaan uit lagen zandsteen die horizontaal op elkaar liggen. Zeer indrukwekkend zijn de labyrinthen van Bledne Skaly, die zijn ontstaan door bizarre rotsformaties. De zandstenen rotsen nemen fantastische vormen aan. Langs de rotsgangen zijn gemarkeerde toeristische routes aangelegd. Ook voor kinderen een echte aanrader.

terug >>

Actief

zweefvliegen Martinkovice

Martinkovice: In Martinkovice bestaat de mogelijkheid om op zaterdag en zondag te zweefvliegen. U kunt kiezen het zweefvliegtuig omhoog te laten trekken met lier of door een motorvliegtuig. Het omhoogtrekken met motervliegtuig is zeer spectaculair. Eveneens kunt u met een klein motervliegtuigje een rondvlucht maken en de prachtige omgeving verkennen. Het vliegveld is gelegen tussen Martinkovice en Broumov.

openlucht zwembad Mezimesti

Mezimesti: Het mooiste openlucht zwembad van de regio. Het zwembad is in juni 2010 geopend. In Teplice nad Metuji en Police nad Metuji zijn ook openlucht zwembaden. Het zwembad heeft twee grote glijbanen, een kinderbad voor de kleintjes met een kleine glijbaan en een waterpartij en een wedstrijdbad.
Er is gelegenheid om wat te eten, drinken en ijsjes te kopen. Verder is er een tennisbaan, kinderspeeltuin, een golfbaan en tafeltennistafel aanwezig.

recreatiemeer Radkow

Radkow PL: Recreatie zwemmeer in Polen met ligweiden met op de achtergrond de berg "Koruna", de hoogste top van de bergrug Broumovske Steny. Het meer is gelegen in een prachtige omgeving, vlakbij Bozanov en ideaal om heerlijk tot rust te komen en te genieten van het uitzicht. Voor kinderen is het een mooie plek om lekker te zwemmen en te spelen.

vissen Kudowa Zdroj

Kudowa Zdroj PL: Een prachtige omgeving in Polen om in alle rust op forel vissen. Hiervoor hoeft u geen visvergunning te bezitten en hengels en aas zijn aanwezig. Na afloop kunt u uw eigen gevangen forel laten bakken en heerlijk genieten van uw eigen vangst. In dit dorp bevindt zich ook een overdekt zwem-/aquapark met glijbanen, bubbelbaden en sauna. Een ontzettend leuk uitstapje, vooral ook voor kinderen. Tevens is hier een kuuroord met voor kuurgasten dagelijks concerten.

dierentuin Dvur Kralove Dvur Kralove: Schitterende dierentuin met de grootste collectie Afrikaanse dieren in Europa. U waant zich in de wereld van de neushoorn, de giraffe en andere exotische dieren. Met een safaribus kunt u een echte safaritocht tussen de wilde dieren maken. De dierentuin is een echte aanrader, zeker voor kinderen!
In Dvur Kralove is tevens een groot openlucht zwembad aanwezig.
karten Velky Drevic

Velky Drevic: In dit dorp bevindt zich een spectaculaire kartbaan. De overdekte "bergachtige" kartbaan (710 m) is iets bijzonders in Europa. De baan is in een oude fabriek gebouwd en loopt over twee verdiepingen. Hier kunt u nog karten tegen een aantrekkelijke prijs.

openlucht zwembad Police nad Metuji

Police nad Metuji: Een mooi openlucht zwembad met kinderbad en wedstrijdbad. In Mezimesti en Teplice nad Metuji zijn ook openlucht zwembaden.
In Police nad Metuji bevindt zich tevens het Merkur museum. Merkur is het merk voor modeltreinen en metalen bouwdozen. In het museum kan men een reusachtige stalen stad zien, de oudste bouwdozen uit 1920 en een groot modelbouw spoor in de schaal 1:45. Voor kinderen aan te bevelen.

terug >>

Cultuur/Steden

Broumov

Broumov: Het historisch stadje Broumov met zijn gezellige winkeltjes en terrasjes. Het klooster behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Broumov. De 17e-eeuwse kerk bevat prachtige schilderingen en beeldhouwwerken. Ieder uur is er een rondleiding, behalve om 12.00 uur.
Er zijn regelmatig muziekvoorstellingen in het klooster. In Broumov bevindt zich ook het oudste houten bewaard gebleven kerkje uit Tsjechië.

Trutnov

Trutnov: Trutnov is de oostelijke toegang tot het Reuzengebergte. Het plein van Krakonos (Krakonosovo namesti) vormt het historische centrum van Trutnov. Het is een prachtig plein met leuke winkeltjes en gezellige terasjes. Houdt u van winkelen en lekker eten dan is een bezoek aan deze stad echt een aanrader.

Nachod

Nachod: Nachod heeft een mooi plein, een prachtig theater en u kunt hier goed winkelen. Maar vooral het renaissancekasteel die gelegen is op een heuvel pal boven het stadscentrum, is uw bezoek zeker waard. Tot het kasteel behoren ook een Franse tuin, een Engels park en een begraafplaats van soldaten.
Vlakbij gelegen is het Rozkos meer, dat ruim 10.000 vierkante kilometer groot is. Het meer biedt volop watersportmogelijkheden en is ideaal om te zwemmen.

ondergrondse gangen Osowka en Walim

Osowka en Walim PL: In de bergen van Walim in Polen werd aan het eind van de Tweede Wereldoorlog een enorm complex van ondergrondse gangen geboord, waarschijnlijk als fabriek van het geheime wapen van Hitler. Bezichtiging van een 750 meter lange route is mogelijk uitsluitend onder begeleiding van een gids (in Engels of Duits). Onder de grond zijn er tevens exposities over Hitlers hoofd-kwartieren en over de ondergrondse bewapeningsindustrie van het Derde Rijk.

schedelkapel Czermna

Czermna PL: In dit dorp in Polen bevindt zich de beroemde 18e-eeuwse schedelkapel. De muren, wanden en plafond van deze kapel zijn bekleed met 3000 menselijke schedels. Dit zijn allemaal slachtoffers van oorlogen en pestepidemieën, die toendertijd het hele dorp velde. Deze kapel is vergelijkbaar met de meer bekende kapel in de plaats Kutna Hora in Tsjechië.

basiliek Wambierzyce

Wambierzyce PL: Het dorp ligt aan de voet van de bergen Gory Stolowe in Polen en is een centrum van Mariaverering. De basiliek in Wambierzyce, een replica van de St. Pieterskerk in Rome, is gebouwd in de Italiaanse barokstijl met een monumentale trap. De basiliek heeft een rijk barok interieur met schilderingen en beelden. Een andere attractie van Wambierzyce is een houten bewegende kerststal met 800 figuurtjes, die bijbelscenes voorstellen.

Praag

Praag (180 km): Prachtige hoofdstad van Tsjechië met zijn historische kerken, indrukwekkende kathedralen, oude bruggen en gezellige pleinen.
Praag werd in 2001 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. De vele bezienswaardigheden sieren de hele stad, van de Praagse Burcht tot de Karelsbrug. De Karelsbrug is een meer dan vijfhonderd meter lange historische voetgangersbrug die de Oude Stad verbindt met de Kleine Zijde. 's Zomers wemelt het op deze romantische plek van de kunstenaars en straatartiesten.

terug >>

Wintersport

uitzicht vanuit skigebied Janovicky

Janovicky: Het dichtstbijzijnde skigebied met 2 sleepliften en oefenlift. Er is mogelijkheid tot het volgen van Nederlandse ski- en/of snowboardlessen. U kunt ter plaatse materiaal huren. In het restaurant Zamecek of restaurant Vyhlidka aan de piste kunt u heerlijk genieten van een warme kop chocolademelk en het schitterende uitzicht over de piste, de bergrug Broumovske Steny en het dal van Broumov. In januari zijn er sledehondenraces. Verder zijn hier langlaufroutes uitgezet.

langlaufen omgeving Bozanov

Bozanov: Vanuit het huis zijn schitterende cross country langlaufroutes mogelijk. Dit is langlaufen zonder sporen, een meer avontuurlijke vorm van langlaufen, waarbij men helemaal op eigen gelegenheid in de vrije natuur kan skiën. Ook is deze omgeving een prachtig uitvalsbasis voor sneeuwwandelen. Met speciale sneeuwschoenen (soort tennisrackets met schoenbindingen) komt u op alle mogelijke plekken waar u anders niet zou komen. Wij kunnen de materiaal huur voor u verzorgen.

skigebied Janske Lazne Cerna Hora

Janske Lazne en Cerna Hora (62 km): Mooi skigebied in het Reuzengebergte. Vanuit het dorp vertrekt een gondelbaan naar de top van de Cerna Hora. In totaal is in dit gebied 12 km lengte piste, waarvan 7 km blauwe, 3 km rode en 2 km zwarte piste. De langste afdaling van de Cerna Hora is met maar liefst 3 kilometer, erg lang voor Tsjechische begrippen. Het dorp is een stuk rustiger en goedkoper dan de bekendere plaatsen in het Reuzengebergte. In de zomer kunt u met de kabelbaan omhoog en zijn er volop mogelijkheden om te wandelen.

Pec pod Snezkou Reuzengebergte

Pec pod Snezkou (71 km): Pec pod Snezkou is een wintersportplaats aan de voet van de hoogste berg van Tsjechië, de Snezka 1602 meter. Deze top is behalve te voet ook te bereiken met twee stoeltjesliften. De totale lengte aan pistes is 11 km, waarvan 3 km blauw, 7 km rood en 1 km zwart pistes. s’ Zomers kunt u met de stoeltjeslift naar boven en van daaruit zijn er veel prachtige wandelroutes over de kam of naar beneden mogelijk.

SITEMAP
home Omgeving Vakantiehuizen Camping Informatie
omgeving Huize Bozanov Camping Bozanov routebeschrijving
contact aktiviteiten Landhuis Blije sanitair over Tsjechië
faq wat te doen tarieven tarieven links
info@bozanov.nl - tel: +420 491528019 - mob: +420 602361350 - volg ons op Facebook & Twitter facebook twitter