Omgeving in winter

Janovicky

Het dichtsbijzijnde skigebied in Janovicky is op ca. 10 km van Božanov gelegen. Dit is een ideaal gebied voor de beginnende skiër of snowboarder. In Janovicky is een snowboardpark, waardoor de geoefende snowboarder ook zeer goed uit de voeten kan. Klik hier voor webcam.

 

In het skigebied Janovicky zijn drie liften en drie afdalingen, waarvan één rode en twee blauwe pistes.
In het gebied is er mogelijkheid tot het volgen van Nederlandse ski- of snowboardlessen voor zowel kinderen als volwassenen van beginnend tot gevorderd. Ook kan hier materiaal worden gehuurd, zoals ski's, snowboards, helmen, langlaufski's en sleeën.
Aan de piste zijn meerdere gezellige restaurants met adembenemend uitzicht over de Broumov vallei en het skigebied.
De liften zijn elke dag geopend en op dinsdag, donderdag en zaterdag is er avondskiën.
Een skipas kost slechts 160 Kc per dag voor volwassenen en 120 Kc per dag voor kinderen tot 12 jaar, omgerekend ca. € 6,50 / € 5,-.

 
Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5

Verder zijn er in de nabije omgeving diverse kleinere skigebieden in Police nad Metuji, Teplice nad Metuji en Machov.
De skipas, materiaalhuur en het eten en drinken zijn zeer goed te betalen, wat het aantrekkelijk maakt om met het gehele gezin te genieten van een heerlijke wintersportvakantie.

Broumovske Steny

Het dorp Božanov is gelegen onder aan de bergrug Broumovske Steny. Deze streek is rijk aan cultuur en natuur met afwisselend landschap van lieflijk boerenland, dichte bossen en ruige rotsformaties. De omgeving wint de harten van zijn bezoekers door rust, schoonheid en onaangetaste natuur. In de winter is dit een prachtig gebied om te langlaufen en biedt deze omgeving tal van langlaufloipes.


langlaufen in omgeving uitzicht bij wandeling Broumovske Steny in de winter

Direct vanuit de vakantiehuizen vertrekken diverse langlaufroutes van verschillend niveau. De routes zijn goed gemarkeerd. Klik hier voor een kaart van langlaufroutes in de nabije omgeving.

 

Ook is hier langlaufen zonder loipes erg populair. Een eigen spoor trekken in een dik pak sneeuw is de oervorm van het langlaufen en geeft de mogelijkheid om op de mooiste plekjes te komen.
Daarnaast is dit gebied ook uitermate geschikt voor sneeuwwandelaars. Veel wandelroutes worden in de winter bijgehouden en zijn goed begaanbaar. De unieke rotsformaties zien er in de winter met een pak sneeuw op de toppen spectaculair uit.

Nationaal park Adrspach en Teplice

Adrspach rotsstad in de winter

 

Het Nationaal park van Adrspach en Teplice, op ca. 20 km van Božanov gelegen, is een uitgestrekte stad van grillige zandstenen rotsformaties. Deze zandsteenrotsen bereiken soms wel een hoogte van 100 meter. Het park is eveneens in de winter geopend en de paden zijn dan goed begaanbaar. Wandelen door dit bijzondere gebied is in de winter romantisch en sprookjesachtig.

Reuzengebergte

Het Reuzengebergte is op ca. 50 km ten westen van Božanov gelegen. Dit beschermde Nationale park is één van de grootste in Midden Europa.
Het Reuzengebergte is het grootste en hoogste gebergte van Tsjechië met als hoogste bergtop de Snezka 1602 meter. In dit gebied bevinden zich de grotere skigebieden Mlade buky, Zacler en Janske Lazne, welke vanuit Božanov nog goed te bereiken zijn. In Janske Lazne is een afdaling speciaal voor het sleeën.


Reuzengebergte in winter
SITEMAP
home Omgeving Vakantiehuizen Camping Informatie
omgeving Huize Bozanov Camping Bozanov routebeschrijving
contact aktiviteiten Landhuis Blije sanitair over Tsjechië
faq wat te doen tarieven tarieven links
info@bozanov.nl - tel: +420 491528019 - mob: +420 602361350 - volg ons op Facebook & Twitter facebook twitter