Omgeving

Klik hier voor omgeving in de winter.

Broumovské Steny

Het dorp Božanov is gelegen onder aan de bergrug Broumovske Steny. Deze streek is rijk aan cultuur en natuur met afwisselend landschap van lieflijk boerenland, dichte bossen en ruige rotsformaties. De omgeving wint de harten van zijn bezoekers door rust, schoonheid en onaangetaste natuur. Alle jaargetijden zullen u verrassen. Het voorjaar met zijn uitgestrekte weilanden bedekt met prachtig geel koolzaad, de zomer met z’n warmte en het landelijk buitenleven, de winter altijd sneeuwrijk tot ver in maart en de herfst met zijn kleurenpracht van de vele esdoorns.

 

Kamienna Brana in beschermd natuurgebied Broumovske Steny zwemmeer Bozanov


Kenmerkend in dit gebied is de bergrug Broumovské Steny met zijn unieke grillige zandsteenrotsen, vergezichten en uitkijkpunten. Deze omgeving is de ideale uitvalsbasis voor prachtige wandel- en mountainbiketochten variërend in zwaarte en lengte. De paden zijn goed gemarkeerd.

uitzicht van bergrug Broumovske Steny rotspaddenstoelen in Broumovske Steny
Broumov vallei

Recreatiemeer Radkow

Op ongeveer 2 km van Božanov gelegen in het plaatsje Radkow in Polen, bevindt zich een groot recreatie zwemmeer met ligweiden in een mooie rustige omgeving met adembenemend uitzicht.

Nabij het meer zijn meerdere eetgelegenheden, waaronder een restaurant met op het menu heerlijke verse forel.

In 2010 is rondom het recreatie zwemmeer een hoop vernieuwd. De ligweiden zijn geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid en om het meer is een boulevard aangelegd. Er is een grote zandbak gemaakt voor kinderen om in te spelen.

Het recreatie zwemmeer is goed te bereiken vanuit Božanov. Er is speciaal een geheel nieuwe weg naar het meer aangelegd. Vanuit de camping of vakantiewoningen kan zowel met de auto, op de fiets of ter voet een uitstapje naar het meer gemaakt worden.

 
Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5

Broumov

Een bezoek aan het historisch stadje Broumov met zijn gezellige winkeltjes en terrasjes is zeker de moeite waard. Het historische klooster behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Broumov. Het grote klooster complex werd in de eerste helft van de 18e eeuw ontworpen door de bekende bouwmeester uit de barok: Kilian Ignaz Dientzenhofer. De 17e-eeuwse kerk bevat prachtige schilderingen en beeldhouwwerken.
In Broumov bevindt zich ook het oudste houten bewaard gebleven kerkje uit Tsjechië.

 

houten kerk Broumov

 

 

 

plein Broumov

foto boven: het historische stadje Broumov
(klik hier voor webcam)

 

foto links: oudste houten kerkje van Tsjechië in Broumov


Nationaal park Adrspach en Teplice

Het is zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan de grillig gevormde zandsteenrotsen van Adrspach en Teplice. Dit Nationaal park ligt ongeveer op een afstand van 20 km van Božanov.
Deze unieke rotsformaties, de Teplicko-Adrspasské Skály genaamd, zijn meer dan 120 miljoen jaar geleden ontstaan, omdat de krijtbodem van een opgedroogde zee soms wel 100 meter omhoog werd gedrukt. In sommige diepe spleten is het zo koud dat er zelfs in juni nog een stevig pak sneeuw kan liggen.

 

Adrspach  

U kunt hier genieten van spectaculaire wandelingen tussen de rotsformaties, kloven en watervallen.

Tevens is er de mogelijkheid voor het maken van een boottocht op het meer, bergbeklimmen en paardrijden.

Na een inspannende dag kunt u terecht in één van de gezellige restaurants.

Aan de rand van het rotsgebied van Ardspach staat de ruïne van de burcht Ardspach. De oude burcht werd gebouwd op een hoge rots temidden van een diep bos. Een groot gedeelte van de burcht wordt gevormd door een rotsmassief. Op de top heeft u een mooi uitzicht over de rotsstad en het Reuzengebergte.

Openluchtzwembad Mezimesti

Een zeer modern openlucht zwembad geopend in juni 2010 is in Mezimesti op ca. 10 km van Božanov gelegen. Het zwembad heeft twee grote glijbanen, een kinderbad voor de kleintjes met een kleine glijbaan en een waterpartij en een wedstrijdbad.
Er is gelegenheid om wat te eten, drinken en ijsjes te kopen. Verder is er een tennisbaan, kinderspeeltuin, een golfbaan en tafeltennistafel aanwezig.

 

zwembad Mezimesti

Reuzengebergte

Het Reuzengebergte bevindt zich ca. 50 km ten westen van Božanov. Dit beschermde Nationale park is één van de grootste in Midden Europa.
Het Reuzengebergte is het grootste en hoogste gebergte van Tsjechië en kenmerkt zich door dichte begroeiing van naaldbomen afgewisseld met diepe dalen, uitgestrekte bergweiden en koele bergmeren.
Het is een gebied met de perfecte mogelijkheden voor bergwandelaars. Er zijn vele wandelpaden waarover heerlijke tochten langs klaterende beekjes en prachtige watervallen kunnen worden gemaakt. Onderweg kan men genieten van de vele fraaie vergezichten en schilderachtige dorpjes met houten huisjes. Een mooie bergtop is de Snezka en is met 1602 m de hoogste berg van Tsjechië.

 

Reuzengebergte
SITEMAP
home Omgeving Vakantiehuizen Camping Informatie
omgeving Huize Bozanov Camping Bozanov routebeschrijving
contact aktiviteiten Landhuis Blije sanitair over Tsjechië
faq wat te doen tarieven tarieven links
info@bozanov.nl - tel: +420 491528019 - mob: +420 602361350 - volg ons op Facebook & Twitter facebook twitter